Drömmålet räckte inte

Efter en dryg halvlek av stort spelövertag kom äntligen ledningsmålet mot Helsingborg efter att ett skolboksanfall slutade med att Adam Bergmark Wiberg cykelsparkade in ledningsmålet åtta minuter efter paus. Dessvärre stod sig glädjen bara en minut innan kvitteringen kom, och sista halvtimmen jagade vi förgäves trots en man mer på plan mot ett smart försvarande Helsingborg.

Lundahl Persson, Thórisson, Magnusson, Ljung, Yakoub, Mörfelt, Varmanen

73' Ljung (Kusu), Yakoub (Söderberg)
83' Mörfelt (Rodic)

Mer statistik på förbundets matchsida. Se matchen i eftehand på Discovery+.

TÚFA OM MATCHEN:

"Jag är besviken, men bara på resultatet. Jag tycker vi spelar vår bästa hemmamatch för året, och jag har inte sett siffrorna men vi måste haft 18-19 avslut varav de flesta på mål.

I första halvlek är det Joelsson som hållerd em kvar i matchen med tre-fyra riktigt bra räddningar, plus Rodics aavslut precis utanför.

Sedan är det som alltid i fotboll, det gäller att inte släppa chanser direkt när du gjort mål och det faller vi på idag. Jag tror bara de hade ett avslut på mål och sedan jagar vi och skapar nog chanser men sätter demm inte.

Matchen idag påminner mig om säsongen i stort - vi spelar bra, styr matchen, gör det mesta rätt men får intee in bollen, vilket jag tycker killarna fötjänade idag.

Jag vet bara att det här inte kommer slå ner oss, vi har blivit utmanade den här säsongen men vi jobbar på och kommer fortsätta kämpa de sex matcher som är kvar.

Jag vill tacka för stödet idag, budskapet till Preka var starkt och så har det varit hela säsongen, de stöttar när spelare har tuffa perioder och det gör mig stolt över att vara i den här föreningen."

Två lag som "måste" vinna - då finns det två möjligheter, tillknäppt eller full fart direkt. I dagens match mot Helsingborg blev det full fsrt från start, och vara 20 sekuner hde gått när Vladimir Rodic skarvade ut bollen på Ivan Kricak som piskade in ett lågt inlägg från högerkanten framför mål där både Adam Bergmark Wiberg och Niklas Söderberg fanns på första stolpen och det var den sistnämnde som försökte klackstyra bollen vidare mot mål, men skåningarnas Värnamolån Vilar hann mellan och kunde rensa undan.

Innan första minuten hade passerat hann vi även med en rensning av Miloje Prekovic framför fötterna på Österbekante HIF:aren Lucas Lima, en boll som gick hela vägen upp till HIF-målvakten Joelsson.

I femte minuten vann Adam Herdonsson, för dagen inflyttad på sin "riktiga" position på mitten efter en hel säsong som högerback, boll fint några meter in på egen planhalva fram till Jesper Westermark som höll i bollen och sedan spelade fram Herdonsson som nog hunnit offside men ändå fick med sig hörnan i duellen mot Vilar.

Trots stort spelövertag dröjde det till tolfte minuten innan Öster skapade sin första riktigt farliga chans, men då var det riktigt nära. Kricak lyfte fram bollen på Rodic, som slog en hög boll in mot straffpunkten där Bergmark Wiberg nådde högst ovh fick bra kraft på nicken mot vänstra krysset, men Joelsson hann dit med näven och kunde trycka undan bollen.

Kvarten in i matchen bjöds vi sedan på två nästanlägen. Först vann Manasse Kusu boll på mittplan och försökte nå en helt fri Rodic men passningen blev lite för feg. Halvminuten senaare stal Herdonsson bollen några meter in på egen planhalva, avancerade och hade tre spelare med sig, men valde att gå på eget avslut från distams håt men tämligen rakt på Joelsson.

I 19e minuten jagade Rodic ikapp en till synes död boll nere på kortlinjen och jobbade fram en möjlighet när han spelade bakåt till Kricak som skickade en flack boll in framför mål där Bergmark Wiberg kastade sig handlöst i en cykelspark men inte fick mer kraft i avslutet än att Joelsson kun plocka upp bollen.

Knappt halvvägs genom första halvleken borde så ledningsmålet ha kommit. Kusu log n bra boll upp på aBW, som vände bort sin försvarare och rullade en finfin boll in till Roic som klippte tillfrån straffpunktavstånd men skickade avslutet väl rakt på Joelsson som precis kunde få undan bollen.

Nu var Öster heta och bara 20 sekunder senare hittade ABW in med en ny bra boll, denna gång till Söderberg som hade en fi Rodic utanför sig men försökte vända om och gick för ett eget avslut som täcktes.

I 29e minuten fick vi sedan se ett förvånande domslut, när Olsson satte in en riktigt tuff tackling i nacken på Rodic i en nickduell, bar för att tappa bollen i en axel-mot-axel mot Söderberg momentet senare varpå domaren till allas stora förvåning gav Söderberg gult kort.

Lägena fortsatte sedan komma. I 31a minuten stal westermark bollen på mittplan och jobbade fram en bra chans innan Hellborg vann tillbaka bollen. Två minuter senare landade en ny fin boll från Kusu på vänsterkanten där Johansson spelade bakpt till Bergmark Wiberg som fortsatte slå sina bra markbollar in framför mål. Denna gång spelade Söderberg vidare ut på Rodic som hade mycket yta men placerade avslutet precis utanför vänstra stolpen.

I 37e minuten rensade Månz Berg långt upp mot offensivt straffområde där Westermark var på väg att springa sig fri men slets rejält i armen av Vilar och också gick omkull men utan åtgärd.

Dessa båda drabbade sedan samman igen i 43e minuten, när Westermark vände runt utanför Vilar vid mittlinjen och var på väg att ta sig loss i bra läge men mittbacken tog ett livtag om Jeppe och slängde honom i msrken, men fick inte mer än en frispark mot sig.

Även om skåningarna fått ner matchen i sitt tempo skapade Öster en del. I 42a minuten klippte heo Johansson till från kanten på volley, ett avslut som kom oväntat men som Joelsson kune plocka i första krysset. Minuten senare kom ett snyggt inlägg från höger som ABW klippte till fint på volley men Hellman kunde täcka ut till hörna.

Gästerna jobbade sig in lite i matchen första minuterna efter paus, men Öster återtog snart kommandot och efter en frispark från vänsterkanten i 50e minuten hettade der till. Frisparken i sig rensades undan men i andraläget fick vi se Kusu i gammal god form när han vände ovh lekte med Hellborg till höger och lyfte in bollen mot bortre stolpen där den nickades ner i ryggen på westermark men försvaret kunde rensa.

I 52a minuten fick vi sedan se flera delikatesser. Först ett skolboksuppspel där Bergmark Wiberg skarvade ut bollen till Johanssson, och sedan ett bra lågt inlägg från vänster som förvisso styrdes undan men rak på ABW som gett sig den på att hänga en cykelspark idag och satte vad som kan vara historiens lägsta sådan otagbart i bortre burgaveln.

Tyvärr tog det sedan inte halvminuten efter avspark innan Helsingborg lyfte in en boll från vänsterkanten som Loeper jagade ikapp och skickade in framför mål, där Hellborg klippte till och via Hedlund OCH vänstra stolpen lyckades få in vitteringen.

Med knappa halvtimmen kvar av matchen drog Hellborg sedan på sig sitt andra gula efter att ha rivit ner Söderberg i ett bra omställningsläge, men det syntes inte omedelbart på spelet. I 67e minuten kom så ändå Öster med fyra man på bred front, men Söderberg valde trots att han hade Rodic i dennes favoritlucka till höger att dra till från distans - ett tungt avslut som tvingade målvakten att släppa en farlig retur men denna blev sedan helt korrekt avblåst då Westermark - som nickade ner returen framför mål till ett jätteläge för ABW - var ett par decimeter offside när skottet gick.

I 70e minuten var det sedan närmre mål än inte, när Söderberg gjorde ett jättejobb till vänster och slog bollen förbi alla in framför mål där Westermark var vad som knappast ens kan ha varit centimeter från att få pannan på bollen tillräckligt för att styra in den men nicken gick tätt utanför högra krysset.

Bara minuten senare spelade Öster runt bollen väldigt fint runt HIF:s straffområde, innan bollen lyftes in mot mål där Westermark utmanade målvakten och vann luftduellen, men bollen ner till Söderberg blev svår och denne klackade avslutet på målvakten.

I 76e minuten kunde två inhoppare blivit avgöraande när Daniel Ljung slog ett av sina låga inlägg in framför mål där Antonio Yakoub kastade sig och styrde bollen men inte kunde hålla det svåra avslutet på mål.

Yakoub hade sedan en ny chans att bli matchhjälte två minuter senare när Rodic lyfte bollen över backlinjen och Yakoub sprang sig fri men avslutade på Joelsson.

Mitt i Österpressen kunde Helsingborg ändå vänt matchen i 81a minuten när hemmalaget slarvade och skåningarna kunde ställa om, men inhoppande Bengtsson skickade avslutet metern utanför högra stolpen.

Trots numerärt överläge kändes det som Östers press mattades de sista minuterna, men ett par chanser hann man med. I 90e minuten kom ett avslut utifrån som tvingade fram en retur, men en ensam herdonsson kunde inte tvinga fram ett avslut.

Precisionen fattades dock. I 93e minuten kom ett inlägg från höger som sånär hittade Westermark men målvakten kunde precis nicka undan. I sista stopptidsminuten var det än närmre när Yakoub nickade tillbaka ett långt inlägg in framför mål och bollen styrdes till Månz Berg mitt framför mål, men Österkaptenen nickade bollen halvmetern utanför vänstra stolpen och domaren kunde blåsa av matchen.