Denis Velic ny tränare för Östers IF!

Efter att ha säkrat ett kontrakt med spel i Superettan 2020, med kvalseger mot Landskrona BoIS står det nu klart vem som leder laget under kommande år. Denis Velic blir permanent tränare för Östers IF och har signerat ett kontrakt som sträcker sig över 2 + 1 år.

Denis som kom till klubben för första gången som spelare redan som 17-åring och gjorde sina första matcher året 2000 för rödblått. Sedan dess har det blivit över 200 matcher för Öster och en sejour både som assisterande tränare och tillfällig huvudtränare. Nu står det dock klart att Denis leder laget från och med säsongen 2020. 

Denis Velic:

”Otroligt inspirerande att få den här möjligheten. En dröm som går i uppfyllelse, alla har olika drömmar och jag har fått möjligheten att spela elitfotboll tidigare, men att nu få chansen att bli huvudtränare för en klubb som Östers IF, med den här storleken och historian, det känns fantastiskt.

Målet är att vi ska bli ett organiserat och strukturerat lag som är oerhört jobbiga att möta. Men där fokus samtidigt kommer att ligga på att utveckla vårt eget spel, med en passningsorienterad fotboll bestående av hög hastighet och mycket löpningar. Försvarsmässigt så vill jag att vi är ett aggressivt och hårt arbetande lag, med en hög press som ger oss möjligheter till omställningar i det offensiva spelet högt upp i banan.”

Varmt ”välkommen”, Denis!