Atea ny huvudpartner i Öster i Samhället

Atea är vår första huvudpartner till vår viktiga satsning på ungdomar i Kronoberg - Öster i Samhället.

 

Det känns otroligt bra att Atea som i höstas hjälpte oss att starta Nattfotboll nu går in som vår första huvudpartner inom Öster i Samhället.

 

Öster i Samhället är namnet på vårt viktiga arbete för att skapa ett bättre samhälle med hjälp av fotbollen Tack vara Atea kan vi fortsätta med Nattfotboll på fredag kvällar 21-24 i Tipshallen samtidigt som det ger oss förutsättningar att starta nya projekt inom Öster i Samhället säger Andreas Skagerlind, Marknadschef Östers IF

 

Nattfotbollen lockar runt 100 ungdomar varje kväll, här spelar killar och tjejer från hela Växjö kommun fotboll. Sista tiden har många nyanlända ensamkommande ungdomar varit med vilket känns bra att även kunna hjälpa dem.

 

Ungdomarna har fått nya vänner ifrån andra stadsdelar i Växjö genom Nattfotbollen, 95% svarade det i en undersökning vi hade i höstas. Känns riktigt bra och visar redan nu att vi gör skillnad. Vi ser positivt på framtiden då vi redan har flera nya projekt på gång som kommer startas inom det närmaste året säger Andreas Skagerlind.

 

Vi på Atea tycker att det är väldigt roligt att få samarbeta med Öster och tillsammans kunna göra något som vi tycker är väldigt bra, som att skapa meningsfull fritid för unga och verka för en ökad integration. Det känns upplyftande med en idrottsförening som tar sociala ansvarsfrågor på allvar och jag ser verkligen fram mot att se vad som kan åstadkommas inom ramen för Öster i samhället. Säger Oskar Aspengren, Platschef Atea Sverige.

 

 

 

 

För mer information kontakta:

Andreas Skagerlind, Marknadschef Östers IF, tel. 0721-674771

Oskar Aspengren, Platschef Atea Sverige, tel 0470-702460