Akademi: Brons för U14 i Sverigecupen


Sverigecupen som titulerar sig inofficiellt SM för 14-åringar har funnits i 25 år. Cupen bjuder in duktiga lag från distrikt i hela Sverige och genom åren har många av landets stora fotbollspelare funnits med i deltagande lag. Cupen spelas under fyra dagar, torsdag -söndag, nu i helgen som gick.

Östers U14-lag gjorde en fantastiskt väl genomförd turnering och vann ett brons efter seger mot IFK Lidingö i bronsmatchen med 2-0. 

Man gick obesegrade genom gruppspelet som etta. Detta efter vinst 6-2 mot Sollentuna FK, 1-1 mot Skogås-Trångsund och sedan vinst 7-1 mot Ope IF. I åttondelsfinalen besegrades IK Sirius med 5-0 och i kvartsfinalen besegrade man Örebro SK med 2-1 efter underläge med 1-0. I semifinalen blev dock Vasalund för svåra, en match som slutade med förlust 3-0. Men rödblått orkade att ladda om och kunde vinna sin bronsmatch mot IFK Lidingö med 2-0. 

Laget har under turneringen spelat med ett stabilt och aggressivt försvarsspel och hårt jobb för varandra. Med många deltagande spelare med upp i anfallen och med mycket fart och kraft. Det har gjort att laget har släppt in få mål och var ett av de lagen som gjorde flest mål av alla lag i turneringen. 

Spelare:
Eduart Meta, Riddwan Jama, Noah Hagblom, Elias Cederling, Arti Reci, Max Högberg, Hamza Masovic, Isak Bonde, Wille Malmqvist, Hugo Boden,  Abdi Hassan, Montander Majed, Shahan Dolashy, Robin Petrovic-Adolfsson, Erik Bohman, Ali Abdulkadir Ali

Ledare:
Carl Johan Bonde, Muani Reci, Stefan Högberg