11 000 Skolkort till Växjös barn och ungdomar

Skolkortet 2017 lanserat

Skolkortet är en del i Östers satsning för barn och ungdomar i Växjö, Öster i Samhället. Målet med arbetet är att alla barn och ungdomar ska ha samma möjlighet att se och uppleva elitfotboll live på Myresjöhus Arena. Som ett led i projektet delar Öster även i år ut Skolkortet som ger alla barn och ungdomar i Växjös grundskolor möjlighet att boka en fribiljett till alla Östers hemmamatcher 2017.

 

Årets utdelning inleddes inför premiären då spelare från Östers elitlag var ute på Växjös skolor och delade ut årets skolkort till alla elever från förskoleklass till årskurs 9. Årets utdelning resulterade i närmre 11 000 kort vilket är klart fler än föregående år. Östers försäljning & marknadsansvarige, Andreas Skagerlind, berättar;

– Förra året delade vi ut 9 700 kort, så årets siffror visar en klar ökning. Det visar ju också vilken ökning vi har på barn och ungdomar i Växjö – det är kul!

 

Gustavslundskolan fick besök av A-lags spelarna #18 Jonathan Drott, #9 Admir Bajrovic och #7 Sebastian Crona.

– Det blev en positiv överraskning för alla barnen på rasten när de fick möjlighet att spela fotboll med sina idoler och passa på att fråga om autografer. Det är fantastiskt kul att få vara med vid de här tillfällena, det är kul att se barnens och ungdomarnas respons på det här initiativet, fortsätter Andreas Skagerlind.

 

– Under hemmapremiären mot Syrianska på Myresjöhus Arena fanns 280 barn och ungdomar och många av deras föräldrar på vår nya Familjeläktare – läktaren som vi under säsongen vill fylla med barnfamiljer och ungdomar. Här är målet att skapa en egen ungdomsklack med egna flaggor, vilket redan i premiären visade sig vara lyckat då familjeläkaren var välfylld, säger Andreas Skagerlind.

 

 

Vill du veta mer om Skolkortet? Besök www.ostersif.se/skolkortet för mer information.