Tipselit: Östers IF-Ängelholms FF 3-2

Tipselit spelade oavgjort i sin första cupmatch hemma mot Mjällby (3-3). I sin andra tävlingsmatch för säsongen så ställdes man på lördagen mot Ängelholm. Öster vann matchen med 3-2 efter mål av Mirko Rakic, Lukas Qvist och Pontus Gitselov. Därmed har man 4 poäng efter två matcher. Nästa fredag väntar Kalmar FF på hemmaplan.

Valentino Srpcanski, Jonathan Stolth, Gustav Bogren, Hampus Wulff

Öster hade ingen bra dag mot Ängelholm i lördags. Man hade innan matchen pratat om att jobba som ett lag i både det offensiva som det defensiva spelet, men inget stämde. När matchen väl blåstes igång så slutade det tyvärr allt som oftast att man fick jobba en och en i de olika situationerna. Spelarna kämpade och slet men fick inte riktigt spelet till att stämma.

Trots det så kunde man vinna matchen med 3-2 tack vare tre mycket fina individuella prestationer. Alla målen kom i den andra halvleken och det var Öster som först skulle gå fram till en 2-0 ledning. 1-0 gjordes av Mirko Rakic efter ett mycket fint förarbete av Pontus Gitselov. Vid nästa fullträff var det Mirkos tur att spela fram, hans inlägg hittade Lukas Qvists panna och bollen hittade nätmaskorna. Vi hade då spelat 57 minuter av matchen.

Men Ängelholm var inte ett slaget lag (inte än), man reducerade Öster ledningen i den 70:e matchminuten och 15 minuter senare så kunde man kvittera. Med endast 5 minuter kvar att spela och tappad två måls ledning så borde det kanske ha stannat där. Men Öster spelarna ville annat och reste sig. Man avslutade sen matchen på ett mycket föredömligt sätt. Man skapar tre riktigt bra lägen och framförallt var det Pontus Gitselov som stod för farligheterna. Först var han ytterst nära att på egen hand göra 3-2 efter att ha fintat bort sin mittback i straffområdet. Sen spelade han på övertid fram Bo Svensson i straffområdet som revs ner och Öster tilldömdes straff. Avslutningsvis slog han straffen i mål och ordningen var återställd.

Matchens tre stjärnor
3 – Albin Johansson
2 – Pontus Gitselov
1 – Mirko Rakic

Peter Wibråns kommentar efter matchen
–Vi tappar en 2-0 ledning men viker inte ner oss utan tar tag i det mot slutet och skapar tre riktigt bra lägen. Spelarna visar en bra moral tycker jag. Ett gott tecken.