Samuel Rörström tror på Österseger i derbyt

 

 

Sommarlov - Vad gör man då? Samuel Rörström har tillbringat många timmar av lovet med att följa Östers A-lagsträningar - i ur och skur. 

 

Samuel som fyller 13 år under hösten, spelar till vardags fotboll i Hovshaga AIF:s P01-lag. Med en stor portion ödmjukhet vill han själv beskriva sig som en Schwarztyp på plan, men kan också tänka sig att lira på alla positioner utom målvakt.

 

Från att en sommarmorgon dykt upp och suttit bakom mål på Myresjöhus Arena och kollat på träning, har han kommit laget lite närmare för varje dag och har hunnit träffa alla i och runt laget. Själv säger han 15-20 träningar, men ryktet säger fler. Idag var han till och med ute på plan och såg till att laget hade bollar till hands. Träningarna beskriver han med ord som tempofyllda, bra passningsspel, bra "possession" och mycket "killer instinct". 

 

Med bara fyra dagar kvar till derbyt mot IFK Värnamo, berättar han att han såg premiärmatchen mot Värnamo 2012. Rutin! När han får frågan i egenskap av Roberth Björknesjö, om hur Östers lag kan disponeras, sedan bägge mittfältarna Josef Elvby och Joakim Lindner står avstängda, så har han förslag. Kommer Samuel att vara på plats nu på måndag kväll? Självklart! Han hoppas på mycket folk, bra tryck och uppmanar så många som möjligt att sluta upp i rött och stötta laget.