Jönköping Södra-Östers IF 0-5 (Tipselit)

U19/Tipselit tog en övertygande seger mot Jönköping Södra under gårdagen. Man gjorde säsongens bästa match och vann med hela 5-0 efter 3-0 i halvtid. Målskyttar för Öster var Pontus Gitselov 2, Emil Jönsson 2 och Lukas Qvist 1.

Laguppställning
Jakob Gerrevall
Adam Modig – Hampus Wulff – Johan Andersson – Jonathan Stolth
Philip Hausenkamph – Otto Eriksson – Jonatan Rehnström – Simon Wennerhag
Pontus Gitselov – Lukas Qvist

Första halvleken
Öster gjorde en bra första halvlek och ledde med hela 3-0 efter 45 minuters spel. Man var kompakta och följsamma i sitt försvarsspel, det i kombination med en härlig aggressivitet gjorde att Öster vann många närkamper och mycket boll. Det i sin tur gav möjligheten till omställningar med rättvända spelare som satte full fart mot mål. Detta gjorde Öster mycket bra hela matchen igenom. Efter blott fjorton minuter kom första målet: Jesper Andersson lyfte in en boll bakom Jönköpings backlinje som friställde Lukas Qvist som bekvämt rullar in 1-0. Både 2-0 och 3-0 gjordes av Pontus Gitselov, först assisterad av Wennerhag och sedan av Rehnström. Utan att överdriva allt för mycket så var 3-0 kanske till och med något i underkant.

Andra halvleken
I den andra halvleken ägde Jönköping mycket av bollinnehavet, något som inte verkade stressa Öster särskilt mycket. Istället fortsatt man med att vara noggranna i sitt försvarsspel och när tillfälle gavs kom man i blixtrande kontringar. I den 73:e matchminuten kom 4-0 genom Emil Jönsson efter att han först vikit in från sin kant och sedan avslutat i nättaket. Med två minuter kvar att spela kom 5-0 efter en omställning. Otto Eriksson spelade fram Henrik Windén som slog ett hårt inlägg mot den bortre ytan och där dök Emil Jönsson återigen upp och så fick även han göra två mål idag.

Christian Stridhs kommentarer efter matchen
–Jag tycker vi var överlägsna idag och vi skapar mängder av chanser. Jag räknade det till 10 skott på mål varav 5 sitter! Vi har ett bra försvarsspel där vi är samlade och kompakta. Anfallsmässigt tar vi ytterligare ett steg i rätt riktning tycker jag. Vi är konsekventa och lojala mot det vi har kommit överens om att göra, mot det vi har pratat om och jobbat med på träningar. Spelarna är lyhörda och jobbar som ett lag. Sett över 90 minuter så tycker jag att det är vår bästa prestation den här säsongen. Idag får hela laget 3 stjärnor!”

Matchens stjärnor: 3 – Östers IF

Nästa match spelas på lördag kl 14.00, då tar vi emot IF Elfsborg.